• Dolar
    32.450
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.439
KIRIKKALE
24°
00:54

Öğleye kalan Süre

AKYÖN’ÜN KIRIKKALE’YE KAZANDIRDIĞI ESER AÇILIYOR

Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Bahattin Akyön tarafından şehrimize kazandırılan İslami Değerler Külliyesi ve Siyer-i Nebi Müzesi Dursun Ali Erzincanlı’nın sunumu ile yarın (Pazar) açılıyor.


PAZAR GÜNÜ SAAT 16.00’DA 

Kırıkkale’ye büyük değer katacak olan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) hayatının yer aldığı Karacalı Köyü’nde ki İslami Değerler Külliyesi ve Siyer-i Nebi Müzesi açılışı Pazar günü  saat 16.00’da gerçekleşecek. Cidde eski Basın Ataşesi Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Bahattin Akyön'ün çaba ve gayretleriyle şehrimize kazandırılan İslami Değerler Külliyesi ve Siyer-i Nebi Müzesi’nin, inanç turizmine büyük katkı sağlamadı bekleniyor. Açılış Dursun Ali Erzincanlı’nın sunumu ile gerçekleşirken sinema ve dizi oyuncuları Ahmet Yenilmez, Burak Alp Yenilmez ile Doç. Dr. Fatih Koca programın konukları arasında yer alıyor. 

TAM BİR KÜLLİYE 

Külliye içinde Sakal-i Şerif'ler, Peygamberimizin saçından bir parça, Kâbe örtülerinden parçalar, Mescid-i Nebevi'den örtü ve Ravza-i Mutahhara'dan alınan seccade gibi parçalar bulunuyor. Ayrıca biri 350 yıllık olmak üzere dünyanın dört bir tarafından toplanmış eski ve yeni Kuranların sergilendiği bir müze de var. İslami Değerler Külliyesi hakkında bilgi veren Akyön, "Burası tam bir külliye. İçinde eğitim salonları, sergi salonları, konferans salonu, fuaye, kütüphane, üç adet hafızlık kursu, taziye evi, esnaf buluşma salonu ve iki adet de mescidin olduğu Mescidi Rağbet Camii bulunuyor. İki mescitli çünkü genellikle kadınlara caminin arka tarafından ya da üst katta yer ayrılıyordu.” dedi. 

HERKES O’NU TANISIN 

Akyön “Burada cami iki katlı inşa edildi ve biri erkeklere diğeri kadınlara olmak üzere iki ayrı tam mescit yapıldı. Amacımız Peygamber Efendimizi tanıtmak olduğu için sloganımızı 'Herkes O'u Tasın Diye…' olarak belirledik. Mekke ve Kâbe tarihi yanında Peygamber Efendimizin hayatının tüm önemli olaylarını maketlerle görsel olarak da anlattık. Ziyaretçiler burada ona ait eşyaları, mübarek saçını, sakalını, yaslandığı ağacı, mübarek kabrinden toprağı, Hz. Hatice ve Hz. Fatıma annelerimize ait eşyalardan parçaları, her yıl hacılar Arafat'ta iken arefe gönünde değiştirilen Kâbe örtülerinden parçaları ve dünyadaki bütün Müslüman ülkelerde basılmış Kuranları görebilecekler. Aynı zamanda lazer işaretleme ile merak ettikleri detayları LED ekranlardan ya da mobil cihazlarından öğrenebilecekler." ifadelerini kullandı. 

İlginizi Çekebilir

ADAYLIK İÇİN İSTİFA EDEN AKYÖN; BİZ HAZIRIZ

İlginizi Çekebilir

AKYÖN AK PARTİ’DEN ADAY

İlginizi Çekebilir

AKYÖN; BİZİMLE KIRIKKALE KAZANACAK

Haber Yorumları

Yorum Yaz

43811

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647